Hyra Gabina

Under några år hyrs inte Gabina ut. En långsam renovering av däck och interiörer pågår. Men hör gärna av er ändå. Vem vet vilka möjligheter som skapas. Målet för sommaren 2019 är seglingar kring Holmön och kanske Vasa skärgård eller söderut till Höga kusten.

Hemmahamn 2018: Säsongen 2018 var Sikeå hamn, ca 6 mil norr om Umeå, hemmahamn för Gabina.

Sjösättning: Båten står i tält i Sikeå hamn vintern 18/19.

Utrustning: Gabina är enkelt utrustad med två segel, 4hk motor, bränsledunk, två länspumpar, brandsläckare, nödbloss, solcell, kompass, sjökort och navigationsinstrument, två batterier, batteriladdare, landkabel. GPS och annat digitalt får du fixa själv om du anser det behövs. Det finns en bra kyllåda ombord. 2-3 petflaskor med fruset vatten brukar hålla maten och drycken väl kyld.

Sjövana: För att hyra Gabina vill jag att du har kustskepparexamen eller motsvarande kompetens. Träbåtsvana eller känsla för trä är meriterande. Du kommer att segla en kulturskatt.

L1020489

Hyreskostnad: Jag hyr ut Gabina till självkostnadspris efter överenskommelse (investeringar). Jag har inga kommersiella intressen med att hyra ut folkbåten. 2500:-/vecka eller motsvarande värde i utrustning, se investeringar.

Hyrestid: Efter överenskommelse. Men jag tänker mig veckovis.

Investeringar: De närmaste åren bör jag som ägare investera i nya segel, installation av logg, inköp av VHF, ev inköp av transponder och inköp av radarreflektor. Även supstugan och gomkapellet behöver bytas. Har tänkt sy kapell men annat fix och segling har gått före.

Min egen segling: Återkommer med exakta veckor och dagar.

Välkommen att kontakta mig.

Hälsningar Tomas Staafjord, 070-6051313 eller staafjord@me.com

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s